SEURAKUNNAT TARJOAVAT PAPPILAN HÄTÄVARAA

Torstai 24.11.2016 klo 20.36


Kuten viime aikoina olemme saaneet lukea, niin eri seurakunnat ovat piispojen siunauksella aloittaneet ulkomaalaisille tarkoitetun majoitusbisneksen. Bisneksen, jonka kirkkoon kuuluvat seurakuntalaiset kustantavat, ilman että heiltä on asiasta kysytty mielipidettä. Kysymys on siis siitä, että eri seurakunnat ovat alkaneet, tai aloittamassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden, laittomasti maahamme jääneiden paperittomien ulkomaalaisten majoittamisen lainsäädännöstä piittaamatta.

Arkkipiispa Kari Mäkisen mukaan niillä seurakunnilla, jotka ovat ovensa laittomasti maassa oleville avanneet, on kirkon tuki takana. Mutta onko kirkolla, sen jäsenten tuki tähän laittomaan toimintaan?

Paperittomille hätämajoituksen tarjoaminen antaa vääränlaisen viestin maamme vieraanvaraisuudesta turvapaikanhakijoiden lähtömaihin. Tämähän viestittää selvästi, että vaikka tänne tultaisiin väärin perustein, ilman turvapaikan tarvetta, niin teistä pidetään silti huolta. Laittomasti maassamme oleville tarjotaan majoituksen lisäksi myös taloudellista apua, kuten myös ruoka-apua. Myös terveyspalveluita on saatavilla. Mikäs siinä on työttömän Irakilaisnuoren lähteä maahamme vuoden parin mittaiselle ilmaiselle lomaleirille (täyshoidolla), yrittäen samalla saada myönteinen turvapaikkapäätös maahamme. Ja jos onni ei käy oikeudessakaan, niin voihan sitä silti jäädä halutessaan pidemmäksikin ajaksi tekemään laittomasti töitä, taikka vaihtoehtoisesti elättämään itsensä rikoksilla, kunnes lain koura saavuttaa. Mutta ei heitä haittaa, onhan maamme rangaistuslaitokset tunnettuja mukavuustasoistaan. 

 

Presidentti Sauli Niinistökin totesi uudenvuoden puheessaan, että ”pakolaisuuden luonnekin on muuttunut. Liikkeelle lähdetään muualtakin kuin hädän keskeltä. Pakolaisuus ja kansainvaellus kulkevat nyt käsi kädessä kohti Eurooppaa”. Presidenttikin sen myönsi, että osa turvapaikanhakijoita hakee vain parempaa, ei turvaa. Heitä yritämme nyt palauttaa kotimaihinsa, koska he eivät ole oikeutettuja turvapaikkaan ja tätä kirkko yrittää nyt toiminnallaan vaikeuttaa. Vaikka paperittomien piilottelu voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön, niin siitä kirkko vähät välittää.

 

Nyt sitten odotellaankin, koska nämä laittomasti maassamme oleskelevat, alkavat vaatimaan parempaa palvelua ja tarjontaa myös kirkon suojissa. Odotettavissa kun on, ettei perinteinen vanhan ajan ”pappilan hätävara” heille pitkään kelpaa. Niin kuin ei ole ateriat ja majoitusolosuhteen kelvanneet vastaanottokeskuksissakaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini