TOVERIT ODOTTAVAT VESI KIELELLÄ VAALEJA

Sunnuntai 12.2.2017 klo 21.36


Viikko sitten uutisoitiin suurin otsikoin kuinka SDP:n ”verkkosukkapuoluekokouksessa”, demarit valitsivat jatkokaudelle istuvan puheenjohtajansa toveri Antti Rinteen. Henkilön ketä nyt sosiaalidemokraattien piirissä ylistetään Suomen pelastajana ja seuraavana pääministerinä. Demaripiirien mukaan seuraavia eduskuntavaaleja ja demarien murskavoittoa tultaisiin juhlimaan ennenaikaisesti jo kuluvan vuoden aikana. Sillä demarien mielestä Rinnettä tarvitaan pelastamaan Suomen kansa, vihertävillä ja kaikkia halailevilla (ei koske Krista Kiurua) otteillaan, ja tietysti reilulla lisälainan otolla, joka lastemme maksettavaksi jätettäisiin. Mikä siis muuttuisi demareiden edelliseltä hallituskaudelta?

 

Juhla- ja linjapuheissaan Rinne toivoi, että SDP:n on osattava yhdistää uuden teknologian tuomat hyödyt turvallisen ja inhimillisen tulevaisuuden rakentamiseen. Kuitenkin vain muutamia kuukausia sitten, vaihtoehtobudjetissaan demarit halusivat ottaa valtion tämän vuoden budjettiin puolet Sitran taseesta, eli 355 miljoonaa euroa ja laittaa ne yhdessä vuodessa haisemaan (tästä summasta 100 miljoonaa lisää kehitysyhteistyöhön maailmalle) maamme 100-vuotis juhlan kunniaksi. Siis Sitralta pois, jonka tarkoituksena on edistää ja luoda toimintamalleja, joissa terveys, työ ja osallisuus ovat avaintekijöitä koetussa hyvinvoinnissa, sekä kehittää hyvinvointia edistäviä rahoitus- ja palvelumalleja Suomessa. Teot ja puheet jäävät siis jälleen kohtaamatta ja demarien budjettitoive olisikin ollut vain yhden vuoden silmänkääntötemppu toteutuessaan.

 

Puheenjohtaja Rinne totesi puheessaan myös, että koulutus on edelleen tehokkain väline pitää kaikki mukana. Mutta keväällä 2015 ollessaan valtionvarainministerinä, hän esitteli puolueensa talousohjelmaa eduskuntavaaleihin, jossa SDP olisi ollut valmis leikkaamaan toisen asteen koulutuksesta 270 miljoonaa, eli huomattavasti enemmän kuin nykyinen hallitus. Siis vain kaksi vuotta sitten, jolloin demarit olivat myös valmiit miljardien leikkauksiin ja jopa miljardin veronkorotuksiin hallitukseen päästessään. Mutta nyt oppositiossa heille ei kelpaa mikään mitä hallitus tarjoaa, mutta kysyttäessä, mitkä leikkaukset he hallitukseen päästessään peruisivat, niin ikinä ei tule tähän vastausta. Koska hiljaa hyväksyvät nykyisen hallituksen päätökset, tietäen niiden tarpeellisuuden.

 

SDP:n tavoitteena on nyt myös ilmainen varhaiskasvatus jokaiselle lapselle. Varhaiskasvatus on jo nykyisellään ilmainen kaikkein vähävaraisimpien perheiden lapsille. Mutta demareiden tarkoitus onkin nyt poistaa varhaiskasvatusmaksut myös kaikkein suurituloisimpien perheiden lapsilta. Eli suomennettuna tarkoittaisi sitä, että kansanedustaja kenellä olisi kaksi alle kouluikäistä lasta, voisi säästää varhaiskasvatusmaksuissa vuodessa jopa kuusi tuhatta eroa. Mutta kaikkein pienituloisin ei säästäisi mitään, koska ei nykyiselläänkään maksa lapsiensa varhaiskasvatuksesta.

 

SDP:n entisen kansanedustajan Kimmo Kiljusen eläkealoite taitetun eläkeindeksin palauttamiseksi palkkapainotteiseksi ei edennyt demareiden puoluekokouksessa, mutta puolueen puheenjohtaja toveri Rinne kantoi kuitenkin huolta kebab- ja pizzaravintoloiden työntekijöiden palkkojen riittävyydestä. Asiat siis laitettiin demarien mielestä tärkeysjärjestykseen, sillä kuuluvathan pizzeriatyöntekijät tunnetusti suurelta osin vähemmistöön.

Mainittakoon myös, että tasa-arvoa kampanjoineet demarifeministit eivät halunneet kokouksen verkkosukkahousukampanjaan mukaan miehiä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini