VÄESTÖMÄÄRÄ KASVAA KUIN PULLATAIKINA

Tiistai 30.5.2017 klo 11.49


Maailmassa on tällä hetkellä noin 7,5 miljardia ihmistä. Se on noin 1400 kertaa Suomen väkiluku ja suhde kasvaa jatkuvasti. YK:n raportin mukaan maailman väestömäärän ennustetaan kasvavan 8,5 miljardiin vuoteen 2030 mennessä. 2050 väkiluku olisi YK:n arvioiden mukaan jo lähes kymmenen miljardia ja vuosisadan lopussa yli 11 miljardia ihmistä täällä meidän pienellä pallolla. Maailman väkimäärä tulee siis kasvamaan 50 % seuraavan reilun 80 vuoden aikana, mikäli raporttiin on luottaminen.

Se mikä on yllättänyt ja myös huolestuttaa tutkijoita, on se että Afrikan väestön kasvu jatkuu niin nopeana. Arvioiden mukaan Afrikan väestömäärä nelinkertaistuu vuosisadan loppuun mennessä 4,4 miljardiin ihmiseen. Eli Afrikan väestön kasvu on huomattavasti nopeampaa kuin muun maailman.

 

Kun näitä lukuja tutkailee, niin on selvää että pakolaisuus tulee huomattavasti lisääntymään kiihtyvällä tahdilla läpi tämän vuosisadan. Ja jos Afrikan köyhyydessä elävä väestö hieman vaurastuu, niin heillä tulee olemaan tarpeeksi varallisuutta lähteä hakemaan turvapaikan lisäksi myös parempaa elintasoa pidemmänkin matkan päästä, kuten nyt on käynyt Lähi-idässäkin. Suurin osa turvapaikan hakijoista saa kielteisen turvapaikkapäätöksen, mikä todistaa sen, että lähdetään hakemaan vain parempaa elintasoa.

 

Kun ajatellaan kuinka heppoisesti meillä on aikaisemmin kiinnitetty huomiota turvapaikkapolitiikkaan ja on tarjottu hyviä sosiaalietuuksia turvapaikanhakijoille, niin maineemme on kiirinyt maailman kolkkiin. Onneksi perussuomalaisten toimesta nyt on saatu tämä vetovoimatankkeri tekemään käännöstä, vaikkakin tuskallisen hitaasti. On täysin selvää, että jos me perussuomalaiset emme olisi hallituksessa, niin vetovoimatankkeri saisi seilata vapaasti eteenpäin ja siihen lastattaisiin jopa lisää vetovoimatekijöitä tiettyjen puolueiden toimesta.  

 

Pakolaisia oli maailmassa vuoden 2015 lopussa yli 65 miljoonaa ja kun katsoo väestön kasvuennusteita, niin pakolaisten määrä tulee kasvamaan kasvamistaan läpi vuosisadan, eikä loppua ole näkyvissä. Pelkästään 2015 pakolaisten määrä kasvoi lähes kuudella miljoonalla ihmisellä ja arvioiden mukaan vuosisadan puolivälissä pakolaisia on jopa satoja miljoonia!

Kun katsotaan kuinka suuret kustannukset jo nyt turvapaikanhakijoiden ryntäys on aiheuttanut maallemme, niin millainen on velkaisen maamme talous- ja turvallisuustilanne tulevaisuudessa, jos perussuomalaiset eivät olisi kääntämässä laivaa.

 

Nyt sitten moni sanoo, että kehitysapua pitäisi lisätä, jottei ihmisten tarvitsisi lähteä pakolaiseksi. Suomi on maksanut kehitysapua vuosien 1990-2016 aikana lähes 20 miljardia euroa. Siis pelkästään Suomi yksinään. Ja samaan aikaan pakolaisten määrä on kasvanut sen mukana. Voikin todeta, että nykyinen hallitus on perussuomalaisten vaatimuksesta tehnyt oikean liikkeen, kun tehottomia kehitysapurahoja on tällä hallituskaudella leikattu. Tänä vuonna kehitysyhteistyön maksatukset vastaavat 0,40 % Suomen bruttokansantulosta, kun se vielä vuonna 2014 oli yli 0,6 % bruttokansantulosta.

 

Lopuksi. Maailman yhteenlaskettu kehitysyhteistyön määrä oli vuonna 2016 noin 129 miljardia euroa ja se on tällä vuosituhannella kaksinkertaistunut, kun inflaatio ja valuuttakurssit huomioidaan. Samaan aikaan Suomen kehitysyhteistyön kasvu euroissa oli vielä hurjempaa.


Kommentit

3.4.2019 20.04  Kyllikki Ruotsalainen

Hei Rami! Yllätyin eilen olit vetämässä yhden miehen vaalikamppanjaa Heinolassa. Olit K-marketin edessä jakamassa leipäpussukoita. Olet kolmen lapsen isä, tänään sait ääneni. En usko että tein huonon valinnan. Olin vanhempi nainen ja mietin leivän päiväystä, nyt leivät ovat pakkasessa. Kaikkea hyvää Sinulle ja perheellesi, minunkin mottoni on ollut sama kuin Sinun. Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto! Ystävällisesti Kyllikki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini