IKÄ ON VAIN NUMERO (VAI ONKO)

Keskiviikko 13.9.2017 klo 8.26


Otsikon mukaista sanontaa käyttää usein hieman ikääntyneempi henkilö, joka ei halua olla niin vanha kuin todellisuudessa on. Toisin on kuitenkin usein nuorilla. Nuoren kun monesti toivoisivat olevansa paljon vanhempia kuin oikeasti ovat, vähintään täysi-ikäisiä. Poikkeuksiakin tosin löytyy. Muutaman viimevuoden aikana on ilmaantunut maahamme huomattava määrä nuoria turvapaikanhakijoita, jotka tahallaan valehtelevat ikänsä alle 18-vuotiaaksi. Maahanmuuttoviraston mukaan noin 70-80 prosentilla turvapaikanhakijoista ei ole henkilöllisyysasiakirjoja mukanaan Suomeen saavuttaessa ja iänmääritystutkimuksissa on todettu, että vähintään 70 prosenttia alaikäisiksi ilmoittautuneista tutkituista, onkin todellisuudessa täysi-ikäisiä.

Kun Uuno Turhapuro vuonna 1990 julkaistussa elokuvassa oli koulunpenkillä opettelemassa kirjaimia, niin katsojia nauratti se että aikuinen mies oli pienten lasten joukossa oppilaana. Mutta nyt lähes 30 vuotta myöhemmin ei naurata asia, jossa kouluissa tapahtuvaan valmistavaan perusopetukseen on sijoitettu opiskelemaan ikänsä valehtelevia aikuisia turvapaikanhakijoita. Näin myös Turussa puukotukseen syyllistynyt marokkolainen mies, joka Suomeen tullessaan olikin jo yli parikymppinen.

Monet marokkolaiset nuoret ovat lähteneet Eurooppaan, tai haaveilevat lähdöstä. Moni on myös lähtenyt terrorijärjestö Isisin riveihin (arvioiden mukaan yli 1000). Miksi sitten Marokosta lähdetään ulkomaille juuri turvapaikanhakijana, vaikka Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteen mukaan Marokko on yhteiskunnallisesti vakaa ja suhteellisen turvallinen maa? No tietysti leveämmän elämän toivossa ja mikä olisikaan helpompi keino asettua Eurooppaan, kuin ilmoittautua turvapaikanhakijaksi ja elellä muutama vuosi täydellä ylläpidolla. Sitten kun on jonkin aikaa oleskeltu ja leppoisaa elämään vietetty, niin heille voikin olla järkytys, jos turvapaikka ei tulekaan kuten Manulle illallinen.  

Turun puukotukset sai viimein joitakin sinisilmäisiä poliitikkoja havahtumaan, ettei Suomi olekaan enää mikään lintukoto, missä ei koskaan tapahdu mitään pahaa. Me aidot perussuomalaiset olemme vuosikaudet yrittäneet kertoa näistä maahanmuuttoon liittyvistä uhkakuvista, eikä meitä ole uskottu. Nyt viimeaikaisten tapahtumien jälkeen hallituskin alkaa hieman herätä ja onkin ehkä tekemässä murusia toimenpiteistä, jotka se jo aikaisemmin vuonna 2015 hyväksyi 80-kohtaisessa turvapaikkapoliittisessa toimenpideohjelmassaan (joka on pääosin perussuomalaisten nykyisen puheenjohtaja Halla-ahon koostama). Perussuomalaiset siis antoivat hallitukselle lääkkeet jo 2015, mutta monien sinisilmäisyys esti lääkityksen aloituksen ja johti perussuomalaisten ulospotkimiseen hallituksesta.

Mutta kyllä sitä sinisilmäisyyttä ja laput silmillä olemista riittää jatkossakin. Sisäministeriö on ehdottanut harkittavaksi, että esimerkiksi Isisin riveissä taistelleille paluumuuttajille tarjottaisiin ”ohituskaistaa” yhteiskunnan palveluihin ja asuntojonoihin. Samaa mieltä on myös Vantaan kaupunki lausunnossaan, vaikka Vantaalla on yli 5000 hakijaa vuokra-asuntojonossa. Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta on taas esittänyt, että laittomasti maassa olevien sosiaali- ja terveyspalveluihin satsataan ja niintä tiedotetaan kaupungin internet-sivuilla monilla eri kielillä. Näitä esityksiä kun tulee liukuhihnalta, niin maamme vetovoima vain kasvaa elintasopakolaisuutta harkitsevien keskuudessa. Ja myös terroristitaistelijoiksi lähtö tulee radikalisoituneille maahanmuuttajille houkuttelevammaksi, kun on varmuus siitä, että sotatantereilta paluun jälkeen suomalainen yhteiskunta haluaa pitää heistä edelleen hyvää huolta.
Siis aivan järjetöntä touhua hyväuskoisilta maailmanparantajilta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini