RIKOS JA RANGAISTUS

Sunnuntai 15.7.2018 klo 0:20


Kenelläkään ei ole oikeutta anastaa tai vahingoittaa toisen omaisuutta. Vaikka näin on, niin maassamme tapahtuu huomattava määrä varkauksia ja ilkivaltaa toisen omaisuutta kohtaan. Tämä, kuten moni muukin asia vaikuttaa vakuutusmaksujen suuriin korotuksiin vuosittain. 

Jos sinulta tai minulta varastetaan pyörä, niin ensimmäisenä kysytään oliko pyörä lukittu ja millaisella lukolla? Oliko pyörä jätetty näkösälle vai varastoon? Jos taas jonkun asuntoon on murtauduttu, niin heti kysytään ovien lukituksesta ja oliko muita murtosuojauksia sekä hälyttimiä. Ihmiset käyttävät suuria summia rahaa omaisuutensa suojaamiseen, koska rikoksentekijät kiinni jäädessään selviävät huomattavan pienillä tuomioilla. Yleensä sakkoja tai ehdollista vankeutta ja vain harvoin rikoksen tekijä joutuu vankilaan lukkojen taakse edes muutamaksi kuukaudeksi täysihoitoon. Samaan aikaan kuitenkin uhria syyllistetään huonosta omaisuutensa suojaamisesta.

Miksi sitten vankeusrangaistuksia ei kovenneta? Tämä johtuu siitä, ettei hallitus halua suunnata lisärahaa vankilapaikkojen lisäykseen, mikä kuulemma tulisi liian kalliiksi. Eihän rikokset valtiota hetkauta, nehän kohdistuvat kansalaisia kohtaa ketkä joutuvatmaksamaan rikoksista aiheutuneet kulut. Joko vakuutuksen muodossa, tai omaisuustappioina. Oikeus tapahtuisi, jos omaisuusrikoksissa rangaistus olisi suoritettu vasta siinä vaiheessa, kun rikoksentekijä olisi vankilassa tekemällään työllään saanut korvattua rikoksellaan aiheuttamansa vahingon arvon.

Kenelläkään ei ole myöskään oikeutta pahoinpidellä tai riistää toisen ihmisen henkeä. Henkirikoksissa vankeuden pituutta pitäisi ehdottomasti nostaa. Myös tappotuomioita pitäisi nykyistä useammin tuomita murhana ja langettaa niistä elinkautinen. Jos ihminen kantaa mukanaan yleisillä paikoilla terä- tai ampuma-asetta, tai muuta toisen vahingoittamiseen tarkoitettua asetta, niin silloin hän on jo kotoaan lähtiessään ajatellut myös käyttää niitä. Näissä tapauksissa pitäisi henkirikokset tuomita aina murhana, koska ei hän vahingossa ole ottanut asetta mukaansa.

Ei hallituksen toimet muuta rangaistuksia kovemmiksi, vaikka rangaistusasteikon yläpäätä nostettaisiin, koska oikeuslaitokset antavat usein rangaistuksen asteikon alapäästä.Taparikolliset saavat paljousalennusta, vaikka heidän tiedetään jatkavat rikoksien tehtailua heti vankilasta päästyään. Olisi kannattavampaa antaa heille maksimituomiot, jolloin ehtisivät vähemmän pahantekoonMyös ulkomaalaiset rikoksentekijät pitäisi välittömästi passittaa kotimaihinsa suorittamaan rangaistuksensa. Olkoon siellä millaiset vankilaolot tahansa. Nykyisinhän heitä ei kotimaihinsa lähetetä, koska sikäläisten vankilaolot eivät täytä EU:n normeja

Me emme saa syyllistää uhria, vaan syyllinen on aina rikoksen tekijä. Kenelläkään ei ole oikeutta varastaa tai rikkoa toisen fyysistä koskemattomuutta. Jos vankilat eivät olisi lepopaikkoja, vaan pakkotyöleirejä ja rangaistukset pitkiä, niin lakeja noudattavat kansalaiset säästäisivät aikaa ja rahaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini