OIKEUS JA KOHTUUS

Tiistai 28.8.2018 klo 16:17


Onko oikein, että pitkän työuran tehnyt eläkkeensaaja saa vain muutaman satasen enemmän kuin työtön maahanmuuttaja tai turvapaikanhakija, joka ei ole tehnyt päivääkään töitä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi ja kenellä on vahvat edunvalvontajoukot tukenaan? Vuosikymmenien työuran tehneen eläkeläisen ansiotaso on voinut olla pieni, jolloin myös eläkekertymä on jäänyt pieneksi, vaikka työ olisi ollut todella raskasta. Tästä syystä olisi oikeus ja kohtuus viimein palauttaa työeläkkeiden indeksikorotukset vähintään pieni- ja keskituloisille eläkkeensaajille. Kuten myös pieni- ja keskituloisten eläkkeensaajien verotus pitää laskea samalle tasolle ansiotyötä tekevienkanssa.

Mutta mitä tekee maamme hallitus? Se pyrkii nyt varautumaan 100000:n uuden turvapaikanhakijan pikaiseen vastaanottoon. Hallituksen mielestä tähän pienellä Suomella tietenkin on varaa, eikä maamme rajoja tarvitsisi sulkeaMeidän perussuomalaisten mielestä seuraava siirtolaisaalto pitääkin pysäyttää jo rajalle, ei majoittaa tänne. Mutta tämähän ei muille puolueille käy. Heidän mielestä Suomella on varaa majoittaa ja kustantaa jopa 100000:n turvapaikanhakijan elinkustannukset monien vuosien ajan, ehkä vuosikymmenien. Tämä kaikki olisi sitten suomalaisilta pois. Kohta jo kysellään pienen torpan mummoltakin, voisiko hän majoittaa parempaa elintasoa hakevan turvapaikanhakijan pirttiinsä.

On aivan varmaa, että seuraavien vuosikymmenien aikana pyrkii Suomeen entistä enemmän turvapaikanhakijoita, ketkä lähtevät etsimään parempaa tulevaisuutta, tai käyttämään meidän sosiaaliturvaamme hyväkseen. Tämä tulee toteutumaan jo siitä syystä, että YK:n raportin mukaan maailman väestö tulee kasvamaan 7,6 miljardista yli 11 miljardiin vuosisadan loppuun mennessä. Jo pelkästään Afrikan väestö nelinkertaistuu 4,4 miljardiin samassa ajassa.

Pakolaisia oli maailmassa vuoden 2016 lopussa lähes 66 miljoonaa ja kun katsoo väestön kasvuennusteita, niin pakolaisten määrä tulee kasvamaan läpi vuosisadan. Arvioiden mukaan vuosisadan puolivälissä pakolaisia olisi jopa satoja miljoonia. Ja kuten arvata saattaa, niin monet heistä tulevat myös meiltä Suomesta hakemaan turvapaikkaa. Kun yhden turvapaikanhakijan kustannukset ovat noin 20000 euroa vuodessa, niin jokainen voi arvuutella, mistä nämä kustannukset katetaan.

Useiden mielestä meidän kehitysapumäärärahoja pitäisi lisätä, jottei ihmisten tarvitsisi lähteä pakolaiseksi. Minä olen toista mieltä. Suomi on maksanut kehitysapua vuosien 1990-2016 aikana lähes 20 miljardia euroa. Siis pelkästään Suomi yksinään. Ja samaan aikaan pakolaisten määrä on kuitenkin kasvanut räjähdysmäisesti ja kehitysapu on ohjautunut valtaa pitävien diktaattoreiden taskuihin.

Maailman yhteenlaskettu kehitysyhteistyön määrä oli vuonna 2016 noin 129 miljardia euroa ja se on tällä vuosituhannella kaksinkertaistunut, kun inflaatio ja valuuttakurssit huomioidaan. Samaan aikaan Suomen kehitysyhteistyön kasvu euroissa oli vielä hurjempaa. Mielestäni oikeus ja kohtuus olisi suunnata näitä varoja meidän oman maan vähävaraisille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini