RINTEEN LINJA-AUTOSSA ON TUNGOSTA

Torstai 8.8.2019 klo 11.16


Ennen keväisiä vaaleja sdp:n puheenjohtaja esiintyi mainoksissa linja-auton kuljettajana, houkutellen ihmisiä mukaan kyytiin. Vaalien jälkeen pääministeriksi päästyään, Rinteen linja-auto täytettiinkin valtiosihteereillä ja ministereiden poliittisilla erityisavustajilla. Jopa niin monella avustajalla, ettei yksi linja-auto enää riitä. Nyt tarvitaankin kaksi linja-autoa, jotta kaikki ministereiden avustajat mahtuvat kyytiin ja viimeisille vapaille paikoille lennätetään välimerenristeilyltä pelastettuja turvapaikanhakijoita. Pysäkillä räntäsateessa odottaville suomalaisille tarjotaankin nyt kyydityksen sijaan mieluiten kävelyä tai pyöräilyä. Mutta missään nimessä ei suositella autoilua. Se on maailmaa halailevan hallituksen mielestä pahasta ja sitä kohta verotetaan entistä enemmän.

Rinteen vappusatanen eläkeläisille on saamassa todellisen arvonsa ja luvatulle sataselle on käymässä kuten vappupallolle juhlien jälkeen. Se kutistuu ja lopuksi jäljelle jää vain eläkeläisen rahakukkaroa muistuttava kurttuinen ja tyhjä pussukka. On hyvä, että ainakin osalle pienituloisia eläkeläisiä saadaan edes muutama kymppi lisää, mutta se luvattu satanen nettona tulisi todella tarpeeseen ja siitä on pidettävä kiinni. Tämä olisi mahdollista toteuttaa, jos Rinteen hallitus ajaisi ensisijaisesti oman kansan etua. Siis laittaisi suomalaisten asiat ensin kuntoon, ennen kuin aletaan pelastamaan koko maailmaa.

Hallituksen mukaan Suomi haluaa olla kokoaan suurempi maailmalla. Hallituksen tavoitteena on kehitysavun nostaminen 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta, nykyisen 0,41 prosentin sijaan. Tämä lisäisi veronmaksajien taakkaa 700 miljoonalla eurolla vuosittain, nykyisen jo miljardiin euroon nousevan kehitysavun lisäksi. Tämän lisäksi Rinteen hallitus valmistelee tiekarttaa, jolla kaiken tämän lisäksi Suomi tukisi puolella miljardilla eurolla vuosittain vähiten kehittyneitä maita. Rinteen hallitus laatiikin hallitusohjelman mukaisesti kokonaisvaltaisen Afrikka-strategian ja pistää kertaluontoisesti ylimääräiset 208 miljoonaa euroa kehitysyhteistyöhön seuraavan kolmen vuoden aikana.
Afrikkaan on syydetty satoja miljardeja viimeisten vuosikymmenten aikana ja nyt luullaan, että Suomenkin avustusmäärärahoja kasvattamalla Afrikan ongelmat viimein ratkeaisivat. Minä luulen, että vain diktaattorit vaurastuvat entisestään.

Suomi haluaa monessa asiassa näyttää maailmalle esimerkkiä, kuinka asioita hoidetaan. Nyt on aika näyttää esimerkkiä, kuinka meidän omista eläkeläisistä pidetään todella hyvää huolta. Vappusatasen tarkoituksena oli nostaa yli 50000 eläkeläistä köyhyydestä. Mutta miten kävi? Omat eläkeläisemme jäivät jalkoihin, kun maailman parantaminen ajoi heidän ohitsensa. Rahaan on kyllä syytää maailmalle, vaikka sitten velaksi ja omaisuutta myymällä. Mutta kun omista kansalaisista pitäisi pitää huolta, niin aina kukkaron nyörejä kiristellään. Ellei sitten ole kyse omista puoluetovereista. Kasvattihan hallitus heti alkuunsa valtiosihteerien ja erityisavustajien määrän lähes yhdeksäänkymmeneen ja samalla kaavailevat puoluetukiin jopa 25 prosentin korotusta.


Kommentit

11.8.2019 13.46  Ilkka Valonen

Tuosta "kjehitysavusta" v oisi kommentoida paljonkin, mutta tyydyn toteamaan, että edellisen kerran markka-aikana (1990-91) kun oltiin tasolla 0,7%, niin ei saatu keksittyä kohteita, minne rahat olisi voinut upottaa "järjellisesti"/hyväksyttävästi -> mentiin ruiotsalaisten kanssa kimppaan maksajina ja kun sitten lama ja Viinanen leikkasivat taloutta, niin lähes kaikki suomalainen kehitysyhteistyötoiminta ajettiin alas, mutta sovituista ruotsalaishankkeiden rahoittamisista pidettiin visusti kiinni.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini