RAJAT KIINNI SAASTUTTAJILTA

Sunnuntai 14.10.2018 klo 22.18


Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi raporttinsa ja suurin osa kansanedustajista aloitti heti kilvanlaulannan, kuinka Suomen pitäisi entisestään vähentää päästöjään (enemmän kuin muut EU:n maat). Mikä taas tarkoittaisi sitä, että viimeinen sammuttaa valot, kun Suomi pysäytetään.

Jopa Sdp:n vihertävä puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti, että maamme vientiveturi metsäteollisuus pitäisi ajaa alas, sekä lämmityksen ja autoilun verotusta olisi kiristettävä. Meidän päästöjä, kun olisi vähennettävä myös muiden maiden puolesta. Vaikka se tarkoittaisi maamme teollisuuden alasajoa ja työpaikkojen siirtymistä entistä enemmän kaikkein eniten saastuttaviin maihin.

WHO:n tutkimuksien mukaan Suomessa on maailman paras ulkoilmanlaatu ja Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on vain reilun promillen luokkaa. Tämäkin pianoinen päästömäärä johtuu pääsääntöisesti siitä, että meillä on kylmä ilmasto ja pitkät välimatkat.

Teollisuuden ja liikenteen päästöjen minimointiohjelmat ovat tuottaneet tulosta. Suomi on mallikkaasti hoitanut ilmastotavoitteet, toisin kuin muut EU-maat. EU on lisännyt hiilidioksidipäästöjä 40 miljoonaa tonnia. Saksa on lisännyt eniten kivihiilituotantoaan ja mikä ilmaston kannalta pahinta niin ruskokivihiilellä. Kiinakin kasvatti hiilidioksidipäästöjään 120 miljoonaa tonnia vuodesta 2016 vuoteen 2017. Myös pieni naapurimaamme Viro kasvattaa päästöjään vuosi toisensa jälkeen. Todettakoon, että Yhdysvallat on vähentänyt maista eniten hiilidioksidipäästäjä, yli 42 miljoonalla tonnilla vuonna 2017.

Nyt on muiden maiden aikaa hoitaa osuutensa, Suomella ei ole käytännön mahdollisuuksia, eikä taloudellisesti varaa ottaa muiden maiden päästötaakkoja kantaaksemme. Toisin kuin muut puolueet perussuomalaiset puolustavat suomalaisten oikeuksia ajaa omalla autollaan rajoituksetta, sekä lämmittää takat ja kiukaat puuta polttaen. Suuri ilmastoteko on myös säilyttää teollisuuden työpaikat Suomessa.

Suomella on ainoa mahdollisuus varjella omaa puhdasta ilmaansa estämällä saastuttajien tulo maahamme. Ne autot, jotka eivät täytä suomalaisten autoilta vaadittuja päästötavoitteita, on jätettävä rajalle tai maksavat korkea ilmastovero Suomen valtion kassaan. Myös Kiinasta, Intiasta, Puolasta ja muista eniten saastuttavista maista tuleville tuotteille on asetettava ilmastotulli. Kuten kansainvaellus etelästä pohjoiseen pitää pysäyttää määrätietoisin ottein myös ilmastosyistä. Jos väestö pohjoisessa kasvaa maahanmuuton myötä, tämä vetää maton alta kaikilta päästötavoitteilta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini