YHDENVERTAISUUS

Keskiviikko 20.3.2019 klo 15.27


Viime aikoina on paljon puhuttu ikäihmisten hoivasta ja varsinkin sen puutteesta. Meillä ei ole vanhusasiainvaltuutettua, joka valvoisi ikäihmisten oikeuksia. Mutta meillä on yhdenvertaisuusvaltuutettu, joka valvoo vähemmistöjen kuten ulkomaalaisien oikeuksia.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun ensimmäinen kertomus oli vasta eduskuntakäsittelyssä ja siinä hän toi esille yhdeksän suositusta,joihin eduskunnan pitäisi reagoida. Jätin työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa viiteen suositukseen vastalauseen, joita perussuomalaiset vastustavat. Myös eduskunnan täysistunnossa jätin vastalauseen, jota kannatti vain meidän perussuomalaisten eduskuntaryhmä. Käydäänpä hieman läpi näitä perussuomalaistenvastustamia suosituksia.

Valtuutetun mielestä pitäisi valmistella ulkomaalaislakiin muutoksia, joiden mukaan viranomaisten pitäisi uskoa turvapaikanhakijoiden tarinat, ilman niiden kyseenalaistamista. Ellei sitten pystytä toisin todistamaan. Siis kaikki kertomukset pitäisi uskoa sumeilematta. Samalla toissijaisen suojeluaseman saaneille pitäisi turvata oikeus perheidenyhdistämisiin, vaikka heillä ei olisi minkäänlaista mahdollisuutta elättää perheenjäseniään Suomessa. Valtuutetun mielestä siis koko suku Suomeen ja veronmaksajat maksavat kulut hamaan tulevaisuuteen.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mielestä myös ilman oleskelulupaa maassamme oleville pitäisi tarjota samat vastaanottopalvelut kuin turvapaikanhakijoille ja niin kauan kuin he maassamme viihtyvät.Samalla vaaditaan, että ilman oleskelulupaa maassamme oleville taattaisiin mahdollisuus asioida viranomaisten kanssa, ilman pelkoa kiinniottamisesta ja maasta poistamisesta

Ja huipentumana yhdenvertaisuusvaltuutettu esittää, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille pitäisi taata välttämätön huolenpito ja toimeentulo. Siis laittomasti maassamme oleville.Näiden lisäksi valtuutettu haluaa lisäresursseja, jotta voisi valvoa, että maasta poistamiset eivät tapahdu hänen mielestään väärin.  

Yhdenvertaisuusvaltuutetun suosituksista voikin todeta seuraavaa.

Kun ulkomaalainen saapuu maahamme ja kertoo tarpeeksi uskottavan tarinan häneen kohdistuneesta uhkasta kotimaassaan, niin hänen kertomustaan ei saa kyseenalaistaa vaan pitää myöntää heti turvapaikka. Myös hänen suuri sukunsa pitää päästäämaahamme suomalaisten kustannuksella elämään. Jos kuitenkin käy niin, ettei turvapaikkaa myönnetä, niin palveluiden pitää silti pelata ja Kelassakin pitäisi voida poiketa rahaa hakemassa. Ilman kiinniottamisen ja maasta poistamisen pelkoa. Ja niin kauan kuin laittomasti maassamme oleva viihtyy ja haluaa Suomen lomaansa jatkaa, niin hänelle pitää taata täysi ylläpito terveyspalveluineen suomalaisten kustannuksella. Ja ainahan suomalaisten verotusta voi kiristää, jotta rahat riittävät tähän kaikkeen.  

Tätä en voi ymmärtää, enkä suomalaisten kansanedustajana voi näitä suosituksia hyväksyä. Siksi vastustin niitä ja tulen vastustamaan jatkossakin. Turvapaikkaturismi maksaa jo nykyisellään miljardeja vuodessa meille suomalaisille. Samaan aikaan kun vanhustenhoito ja terveyspalvelut ovat retuperällä ja kaikesta pitäisi leikata.


Kommentit

20.3.2019 16.15  J. Jörgensen

Kukahan tuonkin käänteisen todistustaakan on aivopieraissut; siis että Suomen viranomaisen on pystyttävä todistamaan matujen sadut saduiksi - tai muuten turvapaikka on siinä. Ja mahtaako viranomaisen harhaanjohtamisestakaan olla mitään sanktioita. Niinhän sen pitäisi olla, että jos jäät kiinni valehtelusta, niin se on välitön ja peruuttamaton maastapoisto.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini