VELALLA VEHKEILY

Sunnuntai 26.1.2020 klo 19.06


Suomi velkaantuu, kunnat velkaantuvat ja kansalaiset velkaantuvat entistä enemmän. Ylivelkaantuneita on huolestuttava määrä ja maksuhäiriömerkintöjen määrät jatkavat kasvuaan. Samaan aikaan maamme hallitus kasvattaa entisestään avustaja-armeijaansa, joiden avulla he aikovat pelastaa koko maailman suomalaisilta kerätyillä veroeuroilla. Hallitus lisääkin valtion pysyviä menoja reilusti yli miljardilla eurolla ja talouden tasapainotus karkaa entistä enemmän hallituksen hallinnasta.

Kun maamme hallitus lisää menoja kaikkeen turhaan, niin samaan aikaan Maailmanpankki varoittaa jo tulevasta finanssikriisistä. Onhan kaikki aiemmat globaalit velkaantumisen kasvuaallot päättyneet finanssikriisiin ja nyt aalto on suurempi, laajempi ja nopeampi kuin koskaan. Myös IMF:n pääjohtaja on todennut, että maailmassa jylläävät nyt samat ilmiöt, jotka johtivat vuoden 1929 pörssiromahdukseen.

Hallitus on tehnyt päätöksiä julkisen talouden menolisäyksistä, mutta todellisia päätöksiä työllisyyttä lisäävistä ja taloutta tasapainottavista toimista on jätetty tekemättä. Ainoastaan on aikeita, kuinka kansalaisia kuritetaan veroilla entistä enemmän tulevaisuudessa. Kurittamiselle on keksitty syyksi ilmastokatastrofi ja näin saadaan veroilla kerätyt eurot lähetettyä vihervasemmistolaisen ideologian mukaiseen rahanjakoon maailmalle.

Tänä vuonna maamme hallitus on kaavaillut laittaa veronmaksajien rahoja kehitysyhteistyöhön miljardi euroa, mikä vastaa noin 0,41 prosenttia Suomen bruttokansantulosta. Hallituksen tavoitteena on nostaa kehitysavun määrä 0,7 %:iin bruttokansantulosta, eli ainakin 1,7 miljardiin euroon tulevaisuudessa. Tänä vuonna valtio on suunnitellut keräävänsä veroa ansiotuloista 6 miljardia euroa. Eli hallitus haluaisi lähettää kansalaisilta kerätyistä ansioveroista lähes kolmasosan tuottamattomaan kehitysyhteistyöhön. Samaan aikaan suomalaisille tärkeä sosiaali- ja terveyssektori kaipaisi kipeästi lisämiljoonia palvelujen saatavuuden parantamiseen, jotta voitaisiin huolehtia suomalaisten omista tarpeista.

Suomalainen hyvinvointivaltio on perustunut vientiin ja niistä saatuihin tuloihin. Jo nyt näemme, kuinka vientiteollisuudelle on käynyt ja kuinka sen tulevaisuuden näkymät vaikeutuvat. Suomalaista teollisuutta on jo siirretty ulkomaille ja ilmastonmuutoksen varjolla luodut lisäsanktiot teollisuudelle vain vauhdittavat siirtoja. Näin muut maat ottavat vientitulomme ja vähät välittävät Suomen kuuluisasta ilmastoesimerkistä.

Vaikka maamme hallitus on meille omissa unelmissaan uskotellut, että esimerkkiä näyttämällä ja samalla oman maan kansalaisia kurittamalla, voidaan saada aikaan maailmanlaajuinen muutos päästöjen vähentämisessä. Niin toisin jälleen kävi. Joulukuinen YK:n ilmastokokous Madridissa päättyikin odotetusti, kun suuret saastuttajamaat päättivät jatkaa entiseen malliin ja siirtää päästöjen vähentäminen hamaan tulevaisuuteen.

Näistä ilmastokokouksen päätöksistä Suomen hallitus sai lisäpontta kurittaa entistä enemmän meitä suomalaisia. Onhan hallituksen aikomuksena kurittaa myös autoilijoita entistä enemmän tulevaisuudessa. Suunnitelmissa ehkä jo hahmotellaan kilometriveroa, tietulleja ja tietysti polttoaineiden lisäkorotuksien lisäkorotuksia. Samaan aikaan hallituksen lupaamista todellisista työllisyystoimista ei ole vielä mitään tietoa ja velkaantuminen jatkaa kasvuaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini