IKÄIHMISTEN IHMISARVOINEN ELÄMÄ TAATTAVA

Lauantai 1.4.2023 klo 22.03


Suomea on aina arvostettu siitä, kuinka me kohtelemmekansalaisiamme. Tämä arvomaailma on päässyt nyt pahasti rapistumaan

Vanhustenhoito on ollut kriisissä jo vuosia, ja tilanne on heikentynyt viime aikoina entisestään. Ikäihmiset eivät saa Suomessa ansaitsemaansa hoitoa, kun hoitajia ei riitä hoitajamitoituksen täyttämiseen ja siksi hoitopaikkoja suljetaan. Tehostettua palveluasumista tarvitsevat entistä useammat ja vain osa heistä siihen pääsee. Myös terveyspalveluihin pääsy viivästyy.

Hoitoalalta siirtyy jatkuvasti alan koulutuksen saaneita hoitajia muihin töihin. Moni on myös lähtenyt ulkomaille, missä työolot ja etenkin palkkataso on parempi. Tämän ongelman moni puolue ratkaisisi tuomalla maahamme ulkomaalaisia hoitajia, toiselta puolelta maailmaa. Vaikka katseen pitäisi kääntyä ongelman juurisyihin, eli suomalaisten hoitajien palkkatasoon ja työolosuhteisiin, sekä johtamiseen. Jotta tulevaisuudessa meitä suomalaisia hoidetaan selvällä Suomen kielellä motivoituneiden hoitajien toimesta, niin meidän on satsattava suomalaisen henkilöstöön ja heidän työolosuhteisiinsa.

Uudet sote-alueet huutavat lisää rahaa satoja miljoonia euroja ja lisää tarvitaan tulevaisuudessa vielä enemmän, puhutaan jopa miljardeista. Rahat on jostain löydyttävä, jotta kansalaiset saataisiin hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla ja auttavia käsiä olisi riittävästi.

Arvot ohjaavat valintojani, sekä toimintaani muodostaen suhteellisen järjestyksen. Siksi mielestäni meillä on oikeus ja velvollisuus huolehtia ensin meistä suomalaisista, jotta voimme turvata suomalaisten arjen sujuvuuden ja kansalaisten palvelut.Riittävät palvelut pitääkin pystyä järjestämään väestön ikärakenteen ja huoltosuhteen muutoksesta huolimatta. Siksi me emme saisi jakaa kansalaistemme omaisuutta koko muun maailman pelastamiseen, kun kotimaassammekin on autettavia.


Kommentit

1.12.2023 9.08  Senja Aalto

Juuri näin! Hyvin tuotu asia esille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini