VAROITUS: KIRJOITUS SISÄLTÄÄ SUURIA MENOJA, MUTTA EI TULOJA

Maanantai 23.1.2023 klo 21.27


Vuonna 2018 kahdeksan eduskuntapuoluetta (keskusta, kokoomus, sdp, sininen tulevaisuus, vihreät, vasemmistoliitto, rkp ja kristillisdemokraatit) päättivät yhteisistä ilmastopolitiikan tavoitteista. Näiden puolueiden yhteisenä tavoitteena oli ”ilmastopolitiikan kunnianhimo EU:ssa”.

Me perussuomalaiset emme lähteneet tähän ilmastoposeeraukseen mukaan, kun tiesimme mitä siitä seuraa.

Nyt näiden kahdeksan ilmastopuolueen toiveet ovat toteutumassa. Luonnonvarakeskuksen tuoreen arvion mukaan luonnon ennallistamista koskevan EU:n lainsäädäntöehdotuksen lasku suomalaisille veronmaksajille voi olla jopa 19 miljardia euroa. Lisäksi Suomelle on rapsahtamassa valtava, jopa seitsemän miljardin lisälasku muka vähenevien hiilinielujen takia. Euroopan metsäisimmän maan, Suomen, tulisi komission mukaan maksaa miljardeja, omat metsänsä jo kaataneille muille EU-maille.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo on tosin todennut, ettei EU:sta kukaan tule meille sanomaan, mikä lasku tulee Suomen maksettavaksi, vaan Suomi on itse sitoutunut ilmastolain mukaisiin päästövähennyksiin ja hiilinielujen kasvattamiseen. Siis, vaikka EU ei meille laskuja ja velvoitteita lähettäisikään, niin Suomi on silti valmis tekemään miljardien eurojen ilmastotekoja vapaaehtoisesti.

Hallitus on myös päättänyt kasvattaa ilmastorahoitustaan ja on sitoutunut tukemaan kehittyvien maiden ilmastotoimia 900 miljoonalla eurolla vuosina 2020-2025. Lisäksi kehitysavun tasoa halutaan vielä nostaa YK:n tavoitteeseen käyttää 0,7 % bruttokansantulosta kehitysyhteistyöhön. Tämä tarkoittaisi noin puolen miljardin lisäystä suomalaisten veroeurojen lähettämiseen ulkomaille. Myös kokoomus on tätä kannattanut. Pelkästään viime vuonna valtion budjetista varattiin tehottomiin ja diktaattoreille ohjautuviin kehitysyhteistyöhankkeisiin yhteensä noin 1,3 miljardia euroa.

Marinin hallitus on siis lisännyt kansainvälistä ilmastorahoitustaan nykyisellä hallituskaudella 80 prosenttia, mutta nyt köyhimmät maat toivovatkin vieläkin enemmän. Uudesta ilmastorahastosta onkin jo päästy sopuun YK:n COP27 -ilmastokokouksessa.

Palataanpa sitten takaisin tänne meidän suomalaisten todellisiin huoliin.

Uudet sote-alueet huutavat lisää rahaa satoja miljoonia euroja ja lisää tarvitaan tulevaisuudessa vielä enemmän, puhutaan jopa miljardeista. Rahat on jostain löydyttävä, jotta kansalaiset saataisiin hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla ja auttavia käsiä olisi riittävästi. Tämä on ollut tiedossa jo pitkään ja siksi Marinin hallituksen olisi pitänyt jo aikaisessa vaiheessa ryhtyä tekemään valtion taloutta tasapainottavia toimia ja karsia kaikesta toissijaisesta, jotta sotenkin rahoitus saataisiin turvattua tulevaisuudessa.

Valtion korkomenot ovat kasvamassa 2,4 miljardiin euroon. Energian ja elintarvikkeiden hinnat ovat kohonneet taivaisiin ja asumisen kustannukset kasvavat jyrkästi. Suomalaiset kärsivät, mutta hallitukselle tärkeintä näyttää olevan ilmastoposeeraus ja turvata laittomasti Suomessa oleskelevien ulkomaalaisten kiireetön sairaanhoitoon.

Tosin, antoihan hallitus jotain myös soten rahoituksen riittävyydestä huolestuneille. Nimittäin noin 300 000 euroa maksaneen mainoskampanjan, jossa hehkutetaan hallituksen sote-uudistusta.


Kommentit

24.1.2023 8.05  Olavi Koskela

Vinkeintä tietysti on, että koko hiilidioksidin pitoisuuden kasvamiseen ilmakehässä perustuva ja ihmikunnan aiheuttamaksi väitetty ilmaston lämpeneminen on täyttä potaskaa. Ja vaikka ihmisten toimilla olisikin jotain vaikutusta, niin suomalaisten osuus on täysin merkityksetön. Silti Ohisalo kanssasiskoineen on valmis maksamaan siitä silmät kiiluen miljardien korvaukset muille, joiden vastaava osuus on vähintään kertaluokkaa suurempi. Ainoa tapa saada tämä joukkohysteria aisoihin on pyrkiä varmistamaan vaaleissa, ettei näistä hörhöistä ainuttakaan valita jatkamaan kohellustaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini