SEURAKUNNAT TARJOAVAT PAPPILAN HÄTÄVARAA

Torstai 24.11.2016 klo 20:36

Kuten viime aikoina olemme saaneet lukea, niin eri seurakunnat ovat piispojen siunauksella aloittaneet ulkomaalaisille tarkoitetun majoitusbisneksen. Bisneksen, jonka kirkkoon kuuluvat seurakuntalaiset kustantavat, ilman että heiltä on asiasta kysytty mielipidettä. Kysymys on siis siitä, että eri seurakunnat ovat alkaneet, tai aloittamassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden, laittomasti maahamme jääneiden paperittomien ulkomaalaisten majoittamisen lainsäädännöstä piittaamatta.

Arkkipiispa Kari Mäkisen mukaan niillä seurakunnilla, jotka ovat ovensa laittomasti maassa oleville avanneet, on kirkon tuki takana. Mutta onko kirkolla, sen jäsenten tuki tähän laittomaan toimintaan?

Paperittomille hätämajoituksen tarjoaminen antaa vääränlaisen viestin maamme vieraanvaraisuudesta turvapaikanhakijoiden lähtömaihin. Tämähän viestittää selvästi, että vaikka tänne tultaisiin väärin perustein, ilman turvapaikan tarvetta, niin teistä pidetään silti huolta. Laittomasti maassamme oleville tarjotaan majoituksen lisäksi myös taloudellista apua, kuten myös ruoka-apua. Myös terveyspalveluita on saatavilla. Mikäs siinä on työttömän Irakilaisnuoren lähteä maahamme vuoden parin mittaiselle ilmaiselle lomaleirille (täyshoidolla), yrittäen samalla saada myönteinen turvapaikkapäätös maahamme. Ja jos onni ei käy oikeudessakaan, niin voihan sitä silti jäädä halutessaan pidemmäksikin ajaksi tekemään laittomasti töitä, taikka vaihtoehtoisesti elättämään itsensä rikoksilla, kunnes lain koura saavuttaa. Mutta ei heitä haittaa, onhan maamme rangaistuslaitokset tunnettuja mukavuustasoistaan. 

 

Presidentti Sauli Niinistökin totesi uudenvuoden puheessaan, että ”pakolaisuuden luonnekin on muuttunut. Liikkeelle lähdetään muualtakin kuin hädän keskeltä. Pakolaisuus ja kansainvaellus kulkevat nyt käsi kädessä kohti Eurooppaa”. Presidenttikin sen myönsi, että osa turvapaikanhakijoita hakee vain parempaa, ei turvaa. Heitä yritämme nyt palauttaa kotimaihinsa, koska he eivät ole oikeutettuja turvapaikkaan ja tätä kirkko yrittää nyt toiminnallaan vaikeuttaa. Vaikka paperittomien piilottelu voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön, niin siitä kirkko vähät välittää.

 

Nyt sitten odotellaankin, koska nämä laittomasti maassamme oleskelevat, alkavat vaatimaan parempaa palvelua ja tarjontaa myös kirkon suojissa. Odotettavissa kun on, ettei perinteinen vanhan ajan ”pappilan hätävara” heille pitkään kelpaa. Niin kuin ei ole ateriat ja majoitusolosuhteen kelvanneet vastaanottokeskuksissakaan.

Kommentoi kirjoitusta.

KANSA TEKEE VALINNAN

Keskiviikko 9.11.2016

Kansa valitsee, ei media, eikä gallupit. Tämä nähtiin jälleen vaaleissa, tällä kertaa Yhdysvaltojen presidentin vaaleissa.
Ensin perussuomalaisten jytkyn uusinta, sitten Brexit ja nyt Donald Trump. Jokohan viimein media oppisi kertomaan ihmisille mitä oikeasti tietävät, eikä vain omia toiveitaan ja odotuksiaan. On kansalaisten aliarvioimista ja heidän mielipiteidensä vähättelyä, jos media valikoi millaiset mielipiteet saavat julkisuutta ja palstatilaa. Yrittäen näin vaikuttaa äänestyksien lopputuloksiin.
Nyt moni jälleen väittää, että Yhdysvaltojen kansalaiset äänestivät väärin, eivätkä he yksin saisi päättää näin vaikutusvaltaisen maan presidentistä itsenäisesti. Samalla voisi kysyä, pitäisikö sitten EU:n kansalaisten päästä äänestämään Suomen presidentistä. Ei pitäisi! Jokaisella valtiolla on oikeus valita oma presidenttinsä, myös Yhdysvalloilla.
Suomalaiset äänestivät perussuomalaiset uuteen jytkyyn ja samalla hallitukseen, Britannia äänesti eroavansa EU:sta ja nyt Yhdysvallat äänestivät Trumpin presidentiksi. Miksi? Siksi että kansa haluaa itse päättää asioistaan, eikä olla muiden maiden käskytettävänä ja heidän maksujen maksajina. On myös ymmärretty, että hallitsematon maahanmuutto ja rajat auki periaate tuo suuria ongelmia tulevaisuudessa. Ja ennen kaikkea kansa haluaa huolehtia omista kansalaisistaan, ennen kuin aletaan auttamaan muita ja syytämään veroin kerättyä rahaa ulkomaille.
Lyhyesti OMA KANSA ENSIN!!!   

Kommentoi kirjoitusta.

AVOIMIEN OVIEN LINTUKOTO

Lauantai 5.11.2016

Kansanedustajien kuuluisi nauttia Suomen kaltaisessa länsimaassa erittäin korkeasta ja tasa-arvoisesta sananvapaudesta.

Kun kansa on huolestunut sisäisen turvallisuuden heikkenemisestä, joka johtuu ennen kaikkea maahanmuuttajien tekemien rikoksien jyrkästä kasvusta ja siitä uhasta, jonka Eurooppa on kohdannut terrorismin muodossa viimeisen vuoden aikana. Niin tästä ei saisi etenkään perussuomalaiset puhua, ilman ettei välittömästi heitetä ilmaan rasismisyytöksiä. Meidät kun yritetäänkin vaientaa etenkin viher-vasemmiston suunnalta. Perussuomalaiset ovat puolue joka kuuntelee kansalaisten huolia ja tarpeita ja myös puhumme niistä asioista kansankielellä. Tämä ei kaikille vieläkään sovi.

 

Kun perussuomalaiset ovat saaneet hallituksessa aikaan sen, että turvapaikanhakijoiden suurin tulva on saatu tukittua, niin mitä tekevät neljän oppositiopuolueen kansanedustajat. He haluavat yhteisellä aloitteella moninkertaistaa Suomen pakolaiskiintiön. Siis vaikka nykyinen turvapaikanhakijatilanne ei ole läheskään hallinnassa ja maksaa tänäkin vuonna veronmaksajillemme arviolta yli miljardi euroa (1000000000 €). Tästäkin perussuomalaisten pitäisi olla vain hiljaa ja myötäillä oppositiota, sillä muutenhan olemme heidän mielestä ilkeitä rasisteja. 

 

Terroristijärjestö ISIS soluttautuu parhaillaan pakolaisina Eurooppaan ja myös Suomeen, vaikka joku muuta väittäisikin. Venäläiset sijoittavat tunnuksettomia sotilaitaan maahamme ja ovat ostaneet kokonaisturvallisuuden kannalta tärkeiltä alueilta niin kiinteistöjä kuin maa-alueita,myös sotilaallisiin tarkoituksiin. Tästä kaikesta perussuomalaiset ovat olleet jo vuosia huolissaan, mutta meitä ei ole haluttu kuunnella. Nyt kun viimein Supo ja asiantuntijatkin ovat kiinnittäneet asiaan huomiota, niin onneksi muutkin hallituspuolueet ovat havahtuneet asian vakavuuteen.

 

Venäjä on taistellut kovin ottein ISIS-jihadisteja vastaan Syyriassa ja nyt kun nämä jihadistit ovat jäämässä alakynteen myös Irakissa, niin heidän aikomuksena on naamioitua väärennetyillä passeilla pakolaisiksi ja matkustaa eripuolille Eurooppaan, terrori-iskuja tehdäkseen.

Mutta mitä tapahtuu sitten, kun Suomesta turvapaikkaa hakeneet kostonhimoiset terroristitiskevät venäläisten omistamaan ja heille merkittävään kohteeseen Suomessa? Tai Suomessa majailevat terroristit iskevät Venäjän maaperälle. Toteuttaako Putin silloin uhkauksensa ja tuo joukkonsa rajamme yli, puolustaakseen kansalaisiaan terroristeilta? Vai tarvitseeko venäläisten sotilaiden edes tulla rajamme yli, kun heillä on jo maassamme tunnuksettomia sotilaita valmiina puolustamaan kansalaisiaan?  

Taistelemmeko sitten omalla maaperällämme terroristeja vastaa yksin, vai yhdessä Venäjän kanssa? Vai taistelemmeko samaan aikaan sekä terroristeja ja Venäjää vastaan? Tai sitten vain katselemme hiljaa sivusta, kun Venäjä hakee oikeutta kansalaisilleen.

 

Venäjän lakien mukaan Venäjän armeija voi mennä oman maansa rajojensa ulkopuolelle, jos tarkoituksena on puolustaa venäläisiä sotilaita tai ulkomailla asuvia Venäjän kansalaisia, sekätaistellakseen terrorismia vastaan. 

 

Mutta eihän näin voi käydä, kun eihän terroristejakaan Suomeen tule. Ainakaan heidänmielestä, joidenka silmät eivät ole vieläkään avautuneet tähän nykyiseen maailmaan.    

Kommentoi kirjoitusta.

Lex Lindström inhimillisesti oikein

Torstai 1.9.2016

Kansanedustaja Rami Lehto iloitsee ”Lex Lindströmin” läpiviennistä budjettiriihessä.

 

Yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien päästäminen eläkkeelle on inhimillisesti ja yhteiskunnallisesti oikein. Tietenkin ihmisten työllistyminen olisi ensisijainen tavoite, mutta kun ihminen on yli 60 ja ollut viisi vuotta työttömänä, on heidän työllistymisensä ollut aivan olematonta. Vain yksi sadasta on työllistynyt, joten tuli  aika miettiä muita toimenpiteitä. Pitkäaikaistyöttömät ovat olleet kuin elinkautisvankeja, jotka ovat odottaneet ”tuomionsa” päättymistä. Nyt heidän ei tarvitse lusia tuomitaan loppuun vaan perussuomalaisten ansiosta he saivat armahduksen.

 

Perussuomalaiset ovat osoittaneet olevansa puolue, joka kantaa hallitusvastuunsa ja ajaa myös tärkeiksi katsomiaan asioita onnistuneesti läpi.

Kommentoi kirjoitusta.

EU:n energia- ja ilmastopaketissa huomioitava kansallinen etu

Tiistai 30.8.2016

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho otti Porin kesäkokouksessa kantaa EU:n energia- ja ilmastopakettiin. Talous- ja ympäristövaliokunnissa istuva lahtelainen kansanedustaja Rami Lehto jakaa Terhon huolen.

 

Paketti koskee päästökaupan ulkopuolisia päästöjä, kuten maataloutta, asumista ja liikennettä. VTT:n laskelmien mukaan  Suomelle sälytetyn päästövähennyksen hintavaikutus olisi sähkön hintaan vähintään 30 prosenttia, bensan hintaan 20 prosenttia, kaukolämmön hintaan 10 prosenttia.

 

Kustannusten nousu leikkaa ostovoimaa ja heikentää viennin kilpailukykyä.  Korotukset kohdentuvat eri tavoin eri talouden toimialoille heikentäen  erityisesti energiaintensiivisen teollisuuden, liikenteen ja energiasektorin kilpailukykyä.  

 

Yksittäisten kuluttajien kannalta vaikutukset jakautuvat myös epätasaisesti, rokottaen suhteellisesti enemmän pienituloisia. Perussuomalaisten kanta on, ettei kansaa voi eikä tule kurittaa huonoilla sopimuksilla.  

 

Ilmasto- ja energiapolitiikan tavoitteisiin sisältyy useita epävarmuustekijöitä, joilla on vaikutuksia myös työllisyyteen.  Uusiutuvan energian investoinnit luovat työpaikkoja energiantuotantoon, rakentamiseen ja yksityisille palvelusektoreille, mutta korkeampi energianhinta alentaa työllisyyttä teollisuudessa, liikenteessä, kaupan ja majoituksen toimialoilla, jotka ovat kaikki työvoimavaltaisia aloja.

 

Suomen tulee ajaa tässäkin asiassa rohkeasti kansallista etua eikä vaarantaa orastavaa talouskasvua huonoilla, Suomen kannalta epäedullisilla sopimuksilla.

Kommentoi kirjoitusta.

PAKOLAISKIINTIÖITÄ EI TULE NOSTAA

Keskiviikko 2.3.2016

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) totesi kokoomuksen Eurooppa tilaisuudessa, että Suomen pakolaiskiintiötä tulee nostaa huomattavasti nykyisestä, jos Euroopassa lisätään organisoitua humanitääristä maahanmuuttoa. Kyseessä olisivat nimenomaan todellisessa hädässä olevien pakolaisten vastaanottaminen ja perusteettomien hakijoiden ohjaaminen heti takaisin lähtömaihin.

 

Kaunis ajatus, mutta käytännön toteutus ei tule olemaan helppoa, eikä yksistään Suomen käsissä. Maahamme saapui viime vuonna yli 32000 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa on perusteettomasti saapuneita hakijoita. Itärajallamme on parastakin aikaa käynnissä varsinainen romuralli, kun turvapaikanhakijoita tulee tasaista tahtia rajan yli Suomeen myös tänä vuonna.

Helmikuun loppuun mennessä turvapaikanhakijoita oli rekisteröity jo 1845 ja odotettavissa on, että kevättä kohti määrät tulevat vain kasvamaan. Suomi kuuluukin maihin, joihin viime vuonna tuli väkilukuun suhteutettuna eniten turvapaikanhakijoita Euroopassa. Siksi meidän pitäisikin päästä siirtämään hakijoita muihin maihin, eikä ottaa heitä vapaaehtoisesti enää lisää.

 

Onkin epärealistista puhua kiintiöiden kasvattamisesta tässä vaiheessa, kun meillä on täysi työ saada nykyisetkin myönteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat kotoutumaan ja kielteisen päätöksen saaneet puolestaan poistumaan maastamme. Osa kielteisen päätöksen saaneista tulee jäämää maahamme laittomasti, johon liittyy myös suuri turvallisuusuhka. Kotouttamiskustannuksien loppusummaa ei tiedä vielä kukaan ja integroituminen yhteiskuntaamme tulee olemaan erittäin haasteellista, varsinkin kun osa tänne saapuneista on täysin kirjoitus- ja lukutaidottomia. Palautuslentojen kustannukset puolestaan tulevat maksamaan miljoonia euroja.

 

Tämä edestakaisin turhanpäiväinen matkustelu tulee veronmaksajille kalliiksi. Järkevämpää olisikin saada turvapaikanhakijat pysymään Syyrian ja Irakin konfliktien rauhallisilla lähialueilla. Järjestely tulisi huomattavasti halvemmaksi, kuin satojen tuhansien ihmisten kotouttaminen Eurooppaan. Leireille olisi mahdollista päästä turvaan myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla.

 

Hyvästä tahdostamme huolimatta tämä muuttoliike Euroopan läpi ei ole Suomen käsissä ja vallassa. Avainasemassa on Turkki, jolle EU-maat ovat antamassa kolmen miljardin euron tukipaketin, jolla maan olisi tarkoitus selvitä pakolaiskriisistä. Myös Suomen osuus rahoituksesta kasvaa ja hallitus onkin esittänyt kehitysyhteistyön määrärahaa korotettavaksi 8,3 miljoonalla eurolla, jotta turvapaikanhakijoiden tulvaa Turkin läpi Eurooppaan voitaisiin hillitä ja samalla parantaa Turkissa olevien pakolaisten elinolosuhteita, josta heidät tulevaisuudessa pitäisi voida palauttaa heidän kotimaihinsa, kun siellä turvallisuustilanne on parantunut. 

 

Keinot ja aika on käymässä vähiin, kun uusia turvapaikanhakijoita saapuu päivittäin Eurooppaan paremman elämän toivossa. Ihmisten siirtäminen maasta toiseen ei voi olla ratkaisu. Me emme voi tehdä Euroopasta Lähi-Itää tai Afrikkaa.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoitukset